11 de desembre 2012

Madagascar_11: Morondava- Avinguda dels baobabs



Vam arribar a Morondava a mitja tarda. La ciutat està a la costa, al canal de Moçambic i expliquen que hi ha una erosió important de la costa, que pot arribar a ser de més d’un metre. En cent anys han desaparegut kilòmetres de costa i algun poble.
No ens vam aturar a la ciutat sinó que vam anar directe al que s’anomena l’avinguda dels baobabs, que està a pocs kilòmetres de la ciutat. La millor hora per veure-ho és amb la posta de sol, i després d’haver-ho vist a la tarda i al matí estic d’acord. No té punt de comparació.
Com el seu nom indica, és una pista ampla i despejada que té baobabs a banda i banda. És com un passeig. Està be, és bonic, però per mi el que realment és espectacular és al costat, que hi ha un petit llac, en que en una part del seu perímetre té també baobabs que es reflexen a l’aigua. A mi m’encanten els reflexos, o sigui que em va meravellar. I si és l’hora de la posta de sol, en que el sol s’amaga darrera els baobabs... és fantàstic. També cal ser caut en fer masses lloances ja que després quan un altre hi va si n’espera massa es decep.
Allà vam trobar tots els turistes que no havíem vist fins llavors. Hi ha un pàrking al costat, i per l’avinguda, alguns nens que han atrapat camaleons i t’ofereixen que els hi facis una fotografia, pagant, naturalment. Primer tothom estava passejant aquí i allà, donant la volta al llac, però a mesura que baixava el sol ens vam anar col·locant tots els turistes cara al sol i als baobabs. Alguns asseguts, molts drets, amb les càmeres a punt...a l’espera que el sol anés baixant. Per la quantitat de gent que hi havia, el silenci era bastant marcat. I és que l’espectacle s’ho mereixia.
Una curiositat que no té res a veure amb aquest paisatge idíl·lic, però que vaig veure mentre era allà. Quan els nens fan caca els eixuguen amb un palet. Després ho vaig veure en algun altre poble, o sigui que no era un fet puntual, sinó que sembla que és bastant habitual per aquí.
En estar a prop de l’aigua, i una part estancada, hi havia mosquits, però com passa sempre, a la que el sol s’amaga surten tots disposats a atacar. Aquest és l’únic final una mica molest de la posta de sol.
Si un va per Madagascar val la pena anar a Morondava ja que tens fàcil accés a l’avinguda dels baobabs i també al parc nacional dels tsingys que també és impressionant.