18 de maig 2023

Iraq-15. Karbala. Mausoleu de Hussayn.

Vam tornar cap a Karbala i vam agafar el bus que sortia des de l’hotel, per tornar al santuari de l’imam Hussayn.

Si no recordo malament, vam anar a sopar en un restaurant que hi ha prop del santuari. Està ubicat en un pis. Per uns moments ens temíem que hauríem de menjar amb el xador posat, però quan vam arribar a dalt ens van dir que ens le podíem treure.

La vista des del restaurant estava be, llàstima que les finestres estaven tancades i les fotos a través del vidre no llueixen. 

Pel carrer, ni que fos de nit, hi havia molta animació.

Després de sopar vam anar cap al recinte religió. La nit abans havíem visitat la part corresponent al mausoleu d’Abbas,i avui anàvem a veure la de l’imam Hussayn.

Hussayn va ser el tercer imam dels xiïtes; era el net de Muhàmmad (Mahoma), i va morir prop d’aquí, durant la batalla de Karbala, l’any 680 dC.  La seva tomba és un dels llocs més importants de pelegrinatge pels musulmans xiïtes. Aquí hi ha enterrats també altres màrtirs.

Aquest santuari va ser atacat i destruït diversos cops al llarg dels anys.

L’ambient és similar al de l’altre dia. Molta gent anant d’un dels santuaris a l’altre, i en l’espai entre tots dos. A l’interior del santuari mesquita de Hussayn no m’hi vaig estar gaire estona, massa gent. Vaig preferir estar per fora, gaudint de l’ambient relaxat que s’hi respira, i menys atapeït. Vam tornar amb el bus de les 12 de la nit. Això de que hi hagi un transport directe des de l’hotel és molt pràctic.