18 de gener 2024

Corea del sud-26. Illa de Jeju: Dodubong

Després d’esmorzar anem cap a Dodubong, que es troba prop de l’aeroport, a l’oest de la ciutat de Jeju. L’objectiu és pujar al con paràsit que té el mateix nom que la població.

Abans de pujar a dalt, ens entretenim mirant a les haenyeo, les dones  bussejadores. Es veuen tot de boies de color taronja flotant a l’aigua, cadascuna indica la posició d’una haenyeo. Quan surten emeten un xiulet característic, però no l’arribo a sentir.

Aquest con volcànic té una inclinació suau. La vegetació és diferent en els dos vessants, nord i sud; el vessant sud és un prat amb pins dispersos, mentre que en el vessant nord hi ha un bosc de cedres japonesos i arbres de fulla caduca.

De fet aquest con volcànic té dos pics. No és gaire alt, i el camí és agradable, em sembla que no fa més de 65 metres. Es té vista de la ciutat de Jeju i també del mont Hallasan. Es fa una ruta circular. El sender olle numero 17 passa per aquí.

Hi ha dues coves que durant els japonesos van fer servir per instal·lacions militars durant l’ocupació. Hi ha també una zona on la gent es fa fotografies i se la coneix com la zona dels petons.

De baixada arribem al costat d’un temple budista; aquí a Jeju el budisme es praHoi cticava ja en l’època de Tamna.

Hi ha un conjunt escultòric en homenatge a les haenyeo, les dones del mar.