18 de gener 2024

Corea del sud-27. Illa de Jeju: Yongduam

Al nord de la ciutat de Jeju hi ha una platja rocosa en la que destaca una roca amb forma de cap de drac, Yongduam. Es va formar per l’erosió delmar i el vent al llarg de milers d’anys. La roca en qüestió fa uns 10 metres d’alçada.

Segons una llegenda hi havia un drac que robava el jade del mont Halla (Hallasan), que era un bé molt preuat. La deïtat de la muntanya va matar al drac amb una fletxa. Quan el drac va caure sobre Yongduam, el seu cos es va enfonsar immediatament a l’oceà però el seu cap va quedar congelat, sobresortint de l’aigua i mirant al cel.

Una altra llegenda diu que hi havia un cavall blanc que desitjava ser un drac i ascendir al cel, i que quan va ser capturat per un soldat, va quedar petrificat.

En aquesta costa també s’hi poden veure a les haenyeo treballantAquí a la vora hi ha l’estany youngyeon. Durant la dinastia Joseon aquí hi venia el governador local, a gaudir de les vistes, així com els desterrats i exiliats que vivien a l’illa.   En el passat es venia aquí a fer rituals per demanar la pluja.

Aquí també trobem les figures de pedra dels dos avis. La posició de les mans indica l’estatus de la persona de la casa, si era un funcionari civil o militar.